Lumityöt on syytä aloittaa jo ennen ensilunta mahdollisesti liukkauden ennakoivalla torjunnalla, mutta ensilumen jälkeen alkavat varsinaiset lumen auraukset ja poistotyöt. Sopimusasiakkaiden kanssa sovitaan aina yhteisesti lumiraja, jonka mukaan lunta poistetaan alueelta. Yleinen lumiraja on noin viisi senttiä.

Käytössämme on auraus ja lumenpoistokalustoa isoille ja pienille tonteille. Pienin lumiauramme kulkee hytistä säädettävän Snowzoom auransa avulla kätevästi sokkeloisessakin taloyhtiössä tarkasti ja tehokkaasti lunta työntäen.

Käsilumipartiomme hoitaa huolellisesti kaikki sopimuksissa määritellyt paikat jätekatoksista portaikoihin ja ovien edustoihin.

Aurauksen yhteydessä suoritetaan lähes aina hiekoitus ja lisähiekoitusta sekä käsin hiekottamista suoritaan tarvittaessa ja selkeisiin riskipaikkoihin.

Lumenpudotus katoilta ja tasanteilta

Katolta putoava lumi ja jää on aina riski alhaalla kulkeville ihmisille. Kiinteistönomistaja on aina viime kädessä vastuussa syntyneistä henkilö- ja esinevahingoista, joita putoava jää tai lumi saattaa aiheuttaa. Teemme hallittua lumenpudotusta oikeaoppisesti ja koulutetulla työväellä. Etenkään korkean talon liukkaalle katolle ei ole suositeltavaa mennä ilman kokemusta valjastyöskentelystä.

Pudotettu tai siirretty lumi poistetaan tarvittaessa alueelta tilaa viemästä.

Pelastustiet on pidettävä puhtaana

Huomioittehan, että huoltosopimuksella ei voida poistaa kiinteistönomistajan velvollisuutta pitää pelastustiet lumettomina ja esteettöminä ympäri talven.